Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A párt és a szavazói

2013. március 14. - szekularisfigyelo

Nehéz idők járnak a ket német kereszténydemokrata pártra: Az alkotmánybíróság újabb jogokat adott a homoszexuális párkapcsolatban élőknek. Ezentúl nemcsak partnerük édesgyermekét fogadhatják örökbe, hanem partnerük örökbefogadott gyermekét is. A pert két homoszexuális pár indította, akik azért szerették volna, hogy közösen nevelt gyermeküknek papíron is mindketten szülei lehessenek, hogy a mindennapokban mindkettejük intézhessék a gyerek ügyeit (a szülői értekezlettől az orvoshoz kísérésig) és a gyerek akkor sem maradjon magára, ha történetesen a papíron is szülő szülővel történne baj (eddig a jogszabályok úgy tekintették, mintha a másik szülő nem is létezne). Sőt, a gyerek most már mindkét szülőjétől örökölhet. Az alkotmánybíróság így lassacskán rábírja a kereszténydemokrata többségű szövetségi parlamentet az egyneműek egyenjogúsítására, ami máris vitákat gerjesztett a párton belül: még a nem épp szabadgondolkodónak ismert Wolfgang Schäuble is megjegyezte, a CDU sem zárkózhat el a társadalomban végbement változások tudomásul vétele elől, a bajor kereszténydemokraták vezetője, Horst Seehofer határozottan elutasítja ezt.
Az a bibi, hogy kereszténydemokrata politikusokhoz álláspontjához képest a bajor kereszténydemokrata szavazók 52, az országos kereszténydemokrata szavazók 55, az összlakosság 66%-a támogatja az egynemű párok egyenlőségét.

Emellett egyházfinanszírozási kérdésekkel is kénytelen foglalkozni a parlament, amely 90 éve mulasztásos alkotmánysértésben van. A német alkotmány ugyanis az egyházaknak fizetett járadékok kivásárlására kötelezi a parlamentet, ám ez mindmáig nem történt meg. Immár 200 éve fizet a német állam mint a katonatiszt az 1803-ban államosított egyházi birtokokért, 2010-ben kerek 460 milliárdot (nem közszolgáltatásokért cserében, hanem a hitélet fenntartására).

http://www.zeit.de/politik/deutschland/2013-03/homo-ehe-merkel-cdu-kehrtwenden
http://www.zeit.de/gesellschaft/familie/2013-02/Adoptionsrecht-Homosexuelle
http://www.spiegel.de/politik/deutschland/mehrheit-der-csu-anhaenger-sagt-ja-zur-gleichstellung-der-homo-ehe-a-887559.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr845126202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása