Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Idén is: Vallásmentes övezet Kölnben

2013. március 22. - szekularisfigyelo

Német nyelvterületen számos helyen még mindig törvény tiltja, hogy egyházi ünnepeken ünnepeljenek azok, akik ezt nem egyházi keretekben tennék, és ezt a mostani elvallástalanodásban szigorúbban ellenőrzik a hatóságok, mint korábban (l. a tánctilalom címke alatt található cikkeket). Nagypénteken például nem szabad bulizni, mert ilyenkor a hívő keresztények nem buliznak. A tilalom szerencsére nem vonatkozik zárt helyen szervezett zártkörű művelődési rendezvényekre, így az IBKA hatodik alkalommal szervez vallásmentes övezetet a kölni filmmúzeumban. Két filmet vetítenek (az Agórát és Michael Haneke A fehér szalag című filmet), emellett információt nyújtanak az IBKA tevékenységéről és a hülyéskedésre vágyóknak mobil kereszteléstelenítési szertartást tartanak.

http://www.ibka.org/rfz_2013

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr845139599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása