Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kötelező ima

2013. április 02. - szekularisfigyelo

Tiltakoznak az amerikai ateisták az ellen a friss mississippi rendelet ellen, amely arra kötelezi az állami iskolákat, olyan szabályokat alkossanak, amelyek lehetővé teszik, hogy az iskolai rendezvényeken nyilvános imák hangozhassanak el. Az American Atheist nevű szervezetet éppen azért született, mert alapítója, Madalyn Murray O'Hair nem sokkal az alapítás előtt azzal kezdte állam és egyházak újbóli szétválasztásáért való küzdelmét, hogy tiltakozott a kötelező iskolai imák ellen, amelyek szükségszerűen sértik a vallásszabadságot azzal, hogy más vallásúakat és vallásmenteseket vallási szertartáson való részvételre kényszerítenek.

http://atheists.org/mississippi-governor-signs-school-prayer-bill

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr625183964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása