Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Fertőzött szenteltvíz

2013. szeptember 21. - szekularisfigyelo

Igaza van az ördögnek, amikor fél a szenteltvíztől, ugyanis egy friss kutatás szerint az osztrák templomokban található szenteltvizek erősen fertőzöttek baktériumokkal, a megvizsgált „szent források” pedig 86%-ban fekáliákkal szennyezettek (többek között e. colit és Campylobacter-féléket találtak), illetve a mezőgazdaságból származó nitrátokat tartalmaznak. A középkorban a városok vize erősen szennyezett volt, így aki néhány napig erdei forrásvizet ivott, tényleg jobban lett, ma viszont fordított a helyzet: a csapvíz tiszta, a forrás kevésbé. A templomi szenteltvizek kivétel nélkül erősen szennyezettek voltak baktériumokkal, sőt, a baktériumok tanúsága szerint a templomlátogatók közül nem mindenki mos kellő gondossággal kezet a vécéhasználat után. Ezért a kutatók azt javasolják, sűrűbben kell kitisztítani a szenteltvíztartókat, sőt, egy olasz pap csöpögtve adagoló szenteltvíztartót talált fel.

Ami nyilván jó ötlet lenne, elvégre semmi meglepő nincsen abban, hogy egy tál vízben, amibe sokan bedugják a kezüket, viruló bacikultúra jön létre.

http://religion.orf.at/stories/2603334/
http://index.hu/tudomany/brittudosok/2013/09/16/a_szenteltviz_a_fertozesek_melegagya/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr255527240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása