Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Abszurdisztán Katóliában

2013. szeptember 24. - szekularisfigyelo

Adott egy idősebb német pár, amely 30 éves házasság után templomban is esküdött volna – a hívő katolikus asszony ugyanis önkéntesként beállt volna napi egy órára a katolikus bölcsibe mosogatni, ehhez meg kell erkölcs, egyházi esküvő formájában. Férje is benne lett volna a dologban, sőt, be is lépett volna a katolikus egyházba az ügy kedvéért. De nem számoltak a papírokkal: az eredetileg protestáns férj ugyanis fiatalon elvett egy protestáns nőt, akitől hamar el is vált. Hiába nem esküdtek templomban, a protestáns egyház a polgári házasságot is elismeri házasságnak, a katolikus egyház pedig az ökuméné jegyében a protestáns házasságot is figyelembe veszi (más kérdés, hogy pár évvel ezelőtt az előző pápa felbőszítette őket annak a katolikus tanításnak a megerősítésével, hogy csak a katolikus egyházon belül lehet üdvözülni), ezért a katolikus egyház a protestáns férfit az első, 45 évvel ezelőtti feleség férjének tekinti és nem adja össze a mostani feleséggel.
A történetben igazából az a szép, hogy ugyanez az egyház nem kifogásolta a pár életvitelét, amikor keresztelésre vitték a négy gyereküket.

http://www.derwesten.de/region/30-jahre-verheiratet-doch-die-kirche-will-sie-nicht-trauen-id8206989.html via: http://blasphemieblog2.wordpress.com/2013/07/19/30-jahre-verheiratet-doch-die-kirche-will-sie-nicht-trauen/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr45527305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása