Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Olvasnivalók itthonról

2013. október 13. - szekularisfigyelo

Orbán Európát járja és beszédeket tart

Az unortodoxia nemcsak Orbánék matematikáját jellemzi, hanem az időszemléletét is: ahogyan Budapesten a Kereszténydemokrata Internacionálé ülésén kifejtette, ma már visszafelé van az előre, azaz az az igazi haladó, aki visszafordul és megkeresi a keresztény értékekre épülő elhagyott utat.
a londoni Chatham House-ban azt bírta mondani, hogy a demokrácia a kereszténységből eredt (esetleg olvashatna egy kis Kálvint és Luthert) – ebből a beszédéből a „Magyarország igazi laboratórium” részlet terjedt el Magarországon, amire többen is azt válaszoltak, hogy „de én nem vagyok kísérleti patkány”. Az Economist amúgy felhívta olvasói figyelmét arra, hogy Orbánnak semmi köze nincs a brit értelemben vett konzervativizmushoz.
http://hvg.hu/itthon/20131011_Orban_keresztenyseg
http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/332620_orban_es_a_gyokerek
http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2013/10/hungary-and-britain

Egyházi pénzügyi vizsgálatok

Nemcsak Győrött és Pécsett vannak vizsgálni valók: adónyomozók jelentek meg a szeged-csanádi katolikus egyházmegyénél. Az adóhivatal egy bejelntés nyomán július 19 óta vizsgálatot folytat költségvetési család alapos gyanúja miatt. A püspök, Kiss-Rigó László a kormány, illetve Lázár János híve, és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől 2 milliárd forint EU-s forrást kapott a szegedi Fogadalmi templom felújítására. Kiss-Rigó is örömmel vett át önkormányzati iskolákat 2011 óta, azaz amióta az önkormányzatok az átadással egyidőben megszabadulnak a pénzügyi tehertől, amit az állam vesz át tőlük. Kiss-Rigó a kormány fociszeretetében is osztozik: a KITE Szeged többségi tulajdonosa a katolikus egyházmegye.
http://index.hu/belfold/2013/10/09/rajtautott_az_apeh_a_puspoksegen/
http://nol.hu/belfold/nyomoznak_a_szegedi_puspoksegen

Tanulásra nincs pénz, imára és focira van

Nemcsak stadionépítésre lesz jövőre pénz (mégpedig kétszer annyi, mint az idén: 35,5 milliárd forint), hanem templomépítésre is, ahogyan azt Orbán a Reformátusok Lapjának adott interjúban közölte, mondván, a nemzetépítéshez a templomépítés is hozzátartozik. A miniszterelnöki sajtóiroda vezetője, Havasi Bertalan szerint Orbán Viktor és neje, Lévai Anikó magánemberként vett részt október 5-én az új svábhegyi református templom felavatását. Ugyan 1888-ban tartották az első református istentiszteletet, és a reformátusok elkötelezettségét mutatja, hogy a templom mostanra fel is épült [emlékeztetünk arra, hogy ebből a 125 év várakozási időből azért csak 40-et írhatunk a kommunisták számlájára], és a magánember Orbánnak ez az istentiszteleti tapasztalata arra késztette a kormányfő Orbánt, hogy kijelentse, mélyen motivált arra, hogy a templom teljes befejezéséhez közpénzt adjon.
http://morgasjoga.blog.hu/2013/10/10/stadion_utan_templom
http://www.origo.hu/itthon/20131010-orban-jelszavunk-a-soli-deo-gloria.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr255565412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása