Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A jó katolikus

2013. október 14. - szekularisfigyelo

Jó katolikus Antonin Scaglia, az Egyesült Államok egyik főbírója, és ez magába foglalja, hogy az ő számára az ördög nem egy szimbolikus valami, hanem egy reálisan létező lény. Hogy egy erre kitérő, a New Yorker című lapban megjelent beszélgetésből hír tud válni, az azt mutatja, mennyire nem veszi komolyan a konkrét egyházi tanításokat a lakosság igen nagy része, sőt, nem is tudja, mit is kell hinnie egy vallásos katolikusnak. Tegyük hozzá: a katolikus tanítások szerint pl. a kenyér misebéli átváltozása Krisztussá sem szimbolikusan értendő, hanem szó szerint.

http://religion.blogs.cnn.com/2013/10/07/scalia-says-satan-is-a-real-person/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr205565199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása