Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kötelező katolikus főiskolai képzés nevelőszülőknek

2013. október 20. - szekularisfigyelo

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának illetékes államtitkára, a KDNP-s Soltész Miklós kötelező jelleggel beiskolázza a gyakorló nevelőszülőket az Apor Vilmos Katolikus Főiskola által kidolgozott 400 órás tanfolyamra. A főiskola rektora, Fülöpné Erdő Mária, Erdő Péter katolikus prímás testvére nemrég az általa írt hittankönnyvével szerepelt a sajtóban, amely fontosnakt artja közölni tízéves gyerekekkel, hogy "a homoszexualitás halálos bűn".
 Kérdésre a Népszavával a főiskola közölte, a képzés vallásilag semleges, de csak a katolikus főiskola rendelkezik a megfelelő szakértelemmel. A projektet a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet tartja kézben, és 5,3 millárd forint fejlesztési, ill. felzárkóztatási célokra kapott EU-s pénzt különített el a kormány erre a célra. A pénz azonban a Népszava ismeretei szerint csak 1600 szülő képzésére elengendő (egyetlen nevelőszülő 400 órás képzése 3,3 millióra jön ki). A toborzást az abortusz betiltásáért küzdő, a KDNP-s Barankovics Alapítvány által támogatott Ágota Alapítvány végzi, amelynek elnöke, Kothencz János 2010-ben a Fidesz színeiben indult a választásokon.
A képzést a nem főállású nevelőszülőknek is el kell végezniük (nekik eddig egy 60 órás tanfolyamon kellett résztvenniük), azoknak is, akik elhunyt rokonuk, barátjuk gyermekét nevelik.
Aki 2017. január 1-ig nem végzi el a képzést, attól elveszik a gyereket.
 
http://nepszava.hu/cikk/1000576-sarokba-szoritja-a-fidesz-a-neveloszuloket

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr145588617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása