Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hazudott a püspök

2013. december 05. - szekularisfigyelo

Franz-Peter Tebartz-van Elst limburgi püspök pénzügyei elterelték a figyelmet arról, hogy közben ügyészségi eljárás folyt ellene hamis vallomás miatt. A püspök, akit az egyházvezető, I. Ferenc pápa átmenetileg szabadságra küldött (de nem függesztett fel), és jelenleg egy bajor kolostorban pihen, eskü helyett tett nyilatkozatban azt vallotta, nem első osztályon repült, és a Spiegel újságírója erre nem kérdezett külön vissza. A bíróság szerint a püspök hazudott, és 20.000 euró pénzbüntetésre ítélték (tegyük hozzá, az eskü helyett tett hamis nyilatkozást többnyire nem lehet pénzbírsággal megúszni). Amennyiben a püspök fizet, megússza a további eljárást.

http://www.spiegel.de/panorama/tebartz-van-elst-verfahren-gegen-geldauflage-eingestellt-a-934216.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr975676303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása