Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A Moncsicsi-Jézus plébánosa

2013. december 07. - szekularisfigyelo

Tavaly nyáron sikerült kissé félreretusálni egy freskót Spanyolországban, bár a nyolcvanéves elkövető amúgy képzett festő, Cecilia Gimenez. Nevét minden bizonnyal imájukba foglalják a helyi vendéglátósok, mert azóta tízezrek járultak a freskó elé, ami nyilván fellendítette a helyi idegenforgalmat.
A műalkotás megtekintésére belépőt is szedtek, igaz, csak egy eurót, de így is összejött több tízezer euró jótékony célokra. Kissé baj lehetett azonban a könyveléssel, mert eljárást indítottak a helyi pap ellen: a 70 éves, húsz éve Borjában szolgáló Florencio Garcest letartóztatták, mert 210 ezer euró sikkasztásával, pénzmosással és nemi erőszakkal vádolják.

http://www.smh.com.au/world/priest-in-charge-of-botched-borja-ecce-homo-fresco-accused-of-theft-20131203-hv43j.html
http://index.hu/kultur/2013/08/14/reszesedest_kap_a_krisztust_majomma_retusalo_no/
http://freethinker.co.uk/2013/12/03/monkey-jesus-back-in-the-news-after-spanish-priest-is-accused-of-stealing-catholic-church-funds/
http://www.richarddawkins.net/news_articles/2013/11/26/woman-fined-140-a-day-for-refusing-to-circumcise-son#

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr265676199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása