Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Jog és saría Görögországban

2013. december 11. - szekularisfigyelo

A saría szupremáciáját fogadta el a görög legfelsőbb bíróság annak ellenére, hogy az Európa Tanács illetékese ezt korábban az emberi jogokkal ellentétesnek nevezte, és az érintett maga is a görög jog szerint szeretett volna eljárni. Korábban csak a családi kapcsolatok tekintetében fogadta el a görög jog a muftik fennhatóságát a Trákiában élő muszlimok ügyeire, míg az élet más területein 1946 óta a muszlimokra is a görög jog érvényes. Muszlimok ezrei éltek is ezzel a lehetőséggel, így például a görög polgári törvénykönyv alapján készítették végrendeleteket. Most egy ilyen, a görög jognak megfelelő végrendeletet érvénytelenített a bíróság, amelyben Demeter Simeonidou felesége javára rendelkezett, ám nővére ezt arra hivatkozva támadta meg, hogy ellenkezik a saríával, az elhunyt javait pedig a saríának megfelelően kell szétosztani.

http://www.secularism.org.uk/news/2013/11/greek-supreme-court-places-sharia-law-above-civil-law

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr685676312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása