Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Izraeli igazságszolgáltatás

2013. december 13. - szekularisfigyelo

Három hónapot adott a legfelső izraeli bíróság  Jehuda Weinstein ügyésznek, hogy megindokolja, miért utasította el egy civil szervezet feljelentését ahelyett, hogy eljárást indított volna a Torat Hamelech („Királyok útja”) című, négy évvel ezelőtt publikált könyv szerzőivel szemben gyülöletkeltés miatt. A könyv szerzői országosan ismert rabbik, akik szerint a Tóra bizonyos esetekben megengedi a goj civilek lemészárlását háborús helyzetekben, és ezt a nézetet két másik rabbi, Hebron főrabbija és egy iskolavezető rabbi is helyeselte – az ő elleni eljárás elmulasztását is meg kell indokolnia az ügyésznek.

Egy másik bíróság véget vetett a házasságra készülő nők kötelező megalázásának. Mint ismert, a családügyekről a vallási közösségek döntenek, és zsidók csak rabbik segédletével házasodhatnak és válhatnak. Ez a nők részére azzal jár, hogy esküvő előtt rituális fürdőn kell részt venniük, ahol eddig a zsidó törvények, a halakhának megfelelően kötelezően meg is vizsgálták őket. Most abban állapodott meg a vallásügyi miniszter a vallási vezetőkkel, hogy erre a vizsgálatra csak akkor kerülhet sor, ha ezt a nő maga kéri.

http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=13495
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/174499#.Upt0cuUoIig

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr935676223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása