Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Nem kell isten ahhoz, hogy vallás légy

2014. január 15. - szekularisfigyelo

Egy szcientológus perében állapította ezt meg a brit legfelsőbb bíróság, amely szerint a szcientológiát is egyházként kell kezelni, amikor házasságkötésről van szó. Nagy-Britanniában ugyanis az állam felhatalmazza az egyházakat házasságkötések lebonyolítására, azaz a párnak nem kell külön megjelennie az anyakönyvvezető előtt, és egy nő anyakönyvvezető nélkül, csak szcientológus előtt szeretett volna házasságot kötni. A szcientológia egy 1970-es bírósági ítélet alapján nem számított vallásfelekezetnek, mert az akkori vélekedés szerint ehhez valamilyen isten is kell. Most azonban a bíróság megállapította, nem az állam dolga teológiai kérdésekben ítélkezni, ami úgy működik, mint egy vallás, az vallás, ha van istene, ha nincs – ellenkező esetben a buddhiszmus sem számíthatna vallásnak.

http://religion.orf.at/stories/2619908/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr695755296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása