Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

...ami Cézáré

2014. február 06. - szekularisfigyelo

Nebraska állam egyik legrégebben szolgáló szenátora érdekes törvénymódosítást nyújtott be. Az adómentességeket rögzítő jogszabályból kihúzatná a „vallási” szót, így csak azok a szervezetek élveznének adómentességet, amelyek valamilyen jótékony, szociális tevékenységet folytatnak – a puszta vallási tevékenység önmagában nem lenne elég.
Indítványát a szenátor, Ernie Chambers, aki 1970 óta szolgál szenátorként, indoklásában azt írta, a keresztények a Biblia szavát követik, a Biblia szerint pedig Jézus az adófizetés tekintetében azt mondta, "add Cézárnak, ami Cézáré", azaz: fizess adót. Ebből kifolyólag nyilván könnyű lesz elfogadtatni a törvényt, hiszen így tud teljesülni a Biblia szava – a hívők csak azt tudják erre mondani, „Legyen meg a te akaratod”, amire ő, mondja Chambers, csak azt tudja válaszolni, hogy „ámen”.

http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2014/01/23/nebraskas-atheist-state-senator-introduces-bill-that-would-force-churches-to-pay-property-taxes/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr965799207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása