Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Brit katolikusok

2010. szeptember 18. - szekularisfigyelo

Egy a közelmúltban végzett kutatás szerint a brit katolikusok véleménye az élet bizonyos dolgairól igencsak távol áll egyházuk tanításaitól. 
A katolikusok mindössze 6%-a ért egyet egyházával abban, hogy az abortusz minden körülmények között megengedhetetlen, míg 44%-uk gondolja egyházával dacolva úgy, hogy legalább nemi erőszak, vérfertőzés és a magzat súlyos károsodása meg kell engedni, további 30% szerint pedig a terhesség kihordásáról mindig az anyának kell döntenie. A megkérdezett katolikusok 4%-a ért egyet a katolikus egyház azon tanításával, miszerint helytelen a fogamzásgátlás, míg 71%-uk gondolta úgy, szorgalmazni kellene az óvszerhasználatot. A homoszexualitást illetően 11%-os volt az egyetértés a katolikus egyház álláspontjával, amely szerint morálisan helytelen a homoszexuális aktus.  

www.humanism.org.uk/news/view/642 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr82301920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása