Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Istenkáromlás Pakisztánban

2011. január 05. - szekularisfigyelo

A védelmére kirendelt testőr lőtte agyon a pakisztáni Pandzsáb tartomány kormányzóját az ország fővárosában, Iszlámábádban. Salman Taseer gyilkosa szerint maga is istenkáromlásával „érdemelte ki” a halálát. A 66 éves Taseer nyíltan ellenezte az istenkáromlás büntethetőségét, és sok fundamentalista haragját vonta magára azzal, hogy egy istenkáromlás miatt halálra ítélt és egy éve a siralomházban kegyelmi kérvénye elbírálására váró asszony védelmére kelt, akit egy igencsak ködös ügyben ítéltek halálra: az írástudatlan keresztény földműves Asia Bibit a mezőn vele együtt dolgozó muszlim társai egy szóváltást követően jelentették fel istenkáromlás címén. Számos emberijogi szervezet szerint az istenkáromlást büntető törvényekkel rendszeresen visszaélnek olyanok, akik így akarják megoldani egyéb természetű apró konfliktusaikat. - Pakisztán kimondottan iszlám törvényeit a puccsal hatalomra került Mohammad Ziául-Hak tábornok vezette be, és ezeknek nem csupán  170 milliós lakosság kevésszámú keresztényei, hanem a más iszlám irányzatokhoz tartozók is áldozatul esnek. És persze bárki, akire ráfogják, hogy istent káromolt.

http://www.dawn.com/2011/01/04/murder-most-foul.html
http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-12111831
http://www.nytimes.com/2011/01/01/world/asia/01pakistan.html?_r=1&ref=world

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr562561458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása