Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hívő hívőnek farkasa

2011. október 14. - szekularisfigyelo

Az USA-ban egy többszáz évvel ezelőttről maradt időbuborékban élő amis közösségek sem olyan békések, mint ahogyan egy igazi skanzentől elvárnánk. Egy 300 amis püspöktársa által alaposan kritizált, és azóta úgy 16 családdal szakadár csoportot képező amis püspök két fia néhány más ember társaságában éjszaka ágyában rátört egy idős házaspárra, és a férfit szakállától, a nőt pedig hosszú hajától fosztotta meg, ami nem csupán megalázó, hanem súlyos spirituális problémát jelent az áldozatoknak, lévén, hogy hitük szerint a házasságkötést követően a férfinak nem szabad szakállát, a nőnek pedig haját levágnia (ne kérdezzétek, hogyan viszonyulnak a női bajusz eltüntetéséhez, illetve a lábszőrtelenítéshez). Nem ez volt az egyetlen ilyen eset, de az áldozatok ezúttal rendőrségi feljelentést tettek. Korábban egy a szakadár csoportból távozott idősebb párra törtek rá saját gyermekei, akik szintén nyírással büntették szüleiknek az általuk helyesnek tartott útról való letérését.
http://articles.philly.com/2011-10-09/news/30260306_1_amish-men-beard-three-men
http://freethinker.co.uk/2011/10/09/mullets-charged-over-amish-beard-abuse/

Ortodox kislányokat kényszerítenek vesszőfutásra még ortodoxabbak, akik azon vannak felháborodva, hogy az ő lakótelepük melletti lányiskolába tízéves feslett kurvák járnak, akik nem átallnak csupán hosszú ujjú felsőre és térd alá, esetleg bokáig érő szoknyára vetkőzni. Iskolába jövet-menet a kislányokat és az őket kísérő szülőket szidalmazzák és jobb esetben zöldségekkel, rosszabb esetben ürülékkel dobálják a náluk igazabb hívők, akik a híresztelések szerint igazándiból maguknak akarják a lányok iskolaépületét. Egy újságírónőt leköptek, és az iskola fiúépületébe járó gyerekeket kövekkel dobáltak, egy kisfiú meg is sérült.
http://skepchick.org/2011/10/ultra-orthodox-men/
New York közterületfenntartói pedig kénytelenek voltak héber feliratú tacepaókat eltávolítani, amelyek arra utasították a női járókelőket, hogy szép szerényen lépjenek oldalra, ha szembejön egy férfi, és adjanak neki utat. Úgy tűnik, az ilyesfajta rendreutasításnak hagyománya van, de mára már a haszid zsidók sem élnek olyan zárt közösségekben, hogy másoknak ne tűnjenek fel, hm, sajátosságaik.
http://www.nydailynews.com/ny_local/brooklyn/2011/10/11/2011-10-11_city_in_signoff_removal_of_posts_irks_hasid_nabe.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr373301430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása