Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Brüsszel nem diktál, a Vatikán annál inkább

2012. január 03. - szekularisfigyelo

(A cikk az Ateista Klub blogján is megjelent.)

Hoffmann Rózsa újévi üzenetet küldött az iskoláknak. A 17 soros levélből 7 sor a római katolikus egyházfő, XVI. Benedek pápa hatoldalas szövegét ajánlja a címzettek figyelmébe.

A szöveget a pápa a világbéke napja alkalmából intézte a nevelőkhöz, és az egész persze sok újat nem tartalmaz, és persze nem lép túl a katolikus teológia határain: a nevelés célja az igazság és a sabadság, de igazság alatt Isten, szabadság alatt pedig az Istenhez való kötöttség értendő, és persze előkerül a pápa vesszőparipája is, a relativizmus, amel kapcsán ezúttal is megfeledkezik arról, hogy az ő világnézeti választása sem kevésbé relatív, mint bárki másé. A nevelést egyébként passzív folyamatnak képzeli a volt egyetemi oktató: a tanítványnak nyitottnak kell lennie és hagyni, hogy vezessék.
Ha tehát eddig bárkinek még mindig kétségei lettek volna afelől, milyennek képzeli Hoffmann Rózsa az ideális közoktatást, ezeket itt és most eloszlathatja.

A NOL cikke: nol.hu/belfold/hoffmann_rozsa_papai_korlevelet_kuldott_az_iskolaigazgatoknak
Az államtitkár levele pedig a kormany.hu-n olvasható: www.kormany.hu/hu/nemzeti-eroforras-miniszterium/oktatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/hoffmann-rozsa-levele
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr313517301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása