Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Bartus és Palikot

2012. január 22. - szekularisfigyelo

A lengyel választások kapcsán szót ejtettünk a Palikot-mozgalomról, amely egészen szép eredményt, 10 százalékot ért el. A Dotoho blog most egy vele készült interjút fordított le annak kapcsán, hogy széles körű felháborodás fogadta Bartus László tulajdonképpen Bajnai Gordon kapcsán írt cikkét az Amerikai Népszavában. Bartus nemcsak azzal talált tyúkszemre lépni, hogy szerint azok, akik "karizmatikus politikusokat" akarnak a Bajnai típusú szürke, hozzáértő országszervező munkások helyett, azok voltaképpen szuggesztív szélhámosok talmi csillogását akarják beszopni, hanem (sokminden más mellett - érdemes Bartus cikket szép lassan átrágni és átgondolni) azt is kifejti, hogy szerinte annak ősoka, hogy az országvezetés tekintetében a magyarok nem bírnak áttérni az ideológia-vezéreltségtől az érv alapú racionális gondolkodásra, a római katolikus egyház, amely "gyűlöli a szabadságot, a liberális polgári demokráciát, a parlamentarizmust, az emberi jogokat, soha nem mondott le arról, hogy az államhatalom eszközével szerezze vissza uralmát az emberek lelke fölött, ideológiai és világnézeti államot akar, amely elnyomja és jogfosztottá teszi azokat, akik nem hódolnak be ennek az ideológiának... A római katolikus egyház legnagyobb hazugsága az, hogy a katolikus világnézeti állam nemzeti állam, a nem katolikus állam az nem nemzeti állam... A hazugság csúcsa az, hogy a katolikus egyház Isten uralmát teremti meg és az emberek érdekét, a közjót szolgálja. Ezzel szemben a valóság az, hogy Istennek semmi köze ehhez". 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr333722039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása