Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Feleslegesen meghalt gyerekek

2012. március 10. - szekularisfigyelo
A szülők vallásossága nem mindig egészséges a gyerekekre nézve.
A kereszténységnek van egy imával gyógyító ága, amelynek kiskorúak is áldozatul esnek. A „Christian Science”, azaz „Keresztény tudomány” szektához tartozó szülők ugyanis nem hajlandók orvoshoz vinni gyerekeiket, és ehelyett buzgó imádkozás mellett, bérimádkozókat (pénzért imával gyógyítókat) is alkalmazva kínos haldoklásnak adják át gyerekeiket, akik cukorbetegségbe, antibiotikumokkal kezelhető bakteriális agyhártyagyulladásba és hasonlókba halnak bele. Jehova tanúi pedig nem hajlandók vérkészítményeket elfogadni.
Az egyik jobb belátásra tért anya a http://childrenshealthcare.org oldalon összegyűjtötte sorsukat. – A legdurvább, azt hiszem, az az anya, aki elhunyt gyerekének még a létezését is megtagadja és maga is „gyógyítóvá” válva könyvben állítja magáról, hogy négygyerekes anya. Az ötödik emlékét egy testvér ápolja.

Via: http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels Egészségtelen rítusok másutt is vannak: A zsidók és a muszlimok között szokás a fiúk körülmetélése a köztük és Isten között fennálló kapocs szimbólumaként, ami már önmagában is kimeríti a gyermekbántalmazás fogalmát. Az ultraortodox zsidók némely közösségében az újszülött fiúk körülmetélésre során a pap (mohel) még ki is szívja a sebet. Amibe múlt szeptemberben megint egyszer belehalt egy kisfiú. A mohelnek ugyanis herpesze volt, ami az eljárás során közvetlenül az újszülött vérébe jutott.
Nem ez az első ilyen eset: 2003-ban és 2004-ben is voltak ilyen esetek, de a kivizsgálás során a közösség nem volt valami kooperatív. Annak idején a herpeszes mohelt eltiltották a rituálétől, és a New York-i polgármester próbált beszélni a közösséggel. De akkor is és ezúttal is közölték, hogy folytatják a gyakorlatot. A legrosszabb, ha az állam beleszól a dologba, mert akkor titokban fogják végezni a szertartást.
A polgármester azonban közölte, hogy talán senki nem küzd nála jobban állam és egyház szétválasztásáért (értve alatta hogy az állam nem szól bele a vallások dolgaiba), de azt az egyet le kell szögeznie, hogy a vallásszabadság nem terjed ki arra, hogy másoknak kárt okozzon és gyerekeket veszélyeztessen. http://freethinker.co.uk/2012/03/08/barbaric-post-circumcision-penis-sucking-practice-leads-to-another-death/ és dildozer linkje: thecaudallure.com/2012/03/04/two-week-old-boy-dies-after-contracting-herpes-from-jewish-mohel/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr484300730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása