Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

...„cinkos, aki néma”

2012. március 14. - szekularisfigyelo

Számos plakátkampány igyekszik felhívni a rejtett ateisták figyelmét arra, hogy nincsenek egyedül. Egy múlt hétvégi újsághirdetés viszont kimondottan az ál-katolikusokat vette célba.
Az Egyesült Államok katolikus egyháza, miközben a republikánusokkal ellentétben támogatta azt az egészségügyi reformot, amely arra irányult, hogy lehetőleg mindenkinek legyen egészségbiztosítása, annál hevesebben ellenezte azt a tervet, hogy mondott egészségbiztosítás a fogamzásgátlás költségeit is vállalja. Szerintük ugyanis a vallásszabadsággal ellentétes arra kényszeríteni egy egyházi munkáltatót, hogy áttételesen finanszírozza munkavállalóinak az általa helytelenített fogamzásgátlást.
Persze ez csak azért lehet egyáltalán probléma, mert az amerikai katolikusok nagyban tesznek egyházuk véleményére e téren – hiszen ha nem így lenne, a katolikus intézmények valójában nem is finanszíroznának ilyesmit, ha katolikus munkavállalói nem vennék igénybe ezt a szolgáltatást…

A Freedom From Religion Foundation egész oldalas szójátékos hirdetése a New York Times-ban arra szólítja fel a "címkekatolikusokat", hogy tagságukkal ne legitimáljanak olyan nézeteket, amelyekkel valójában nem értenek egyet, sőt, maguk is károsnak tartanak. „Eljött az igazság pillanata” – mondja a hirdetés, és kérdezi: „A nőket és az ő igazukat, vagy a püspököket és az ő tévedésüket választod?”, és arra hívja fel a figyelmet, hogy „az egyház, amely téged nem tudott meggyőzni a fogamzásgátlás helytelenségéről, most az állami törvényeket akarja arra használni, hogy másokat megfosszon ettől.”
 

 
http://richarddawkins.net/articles/645250-ffrf-ad-quit-the-catholic-church-runs-in-today-s-times
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr694312971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása