Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vallásmentes zarándoklat

2012. május 15. - szekularisfigyelo

Aki ki szeretne szakadni a mindennapokból és "önmagára találni", és persze szeret gyalogolni, annak kézenfekvő program a távtúra. A legjobban marketingelt kétségtelenül a Santiago de Compostelába vezető zarándokút, de számtalan távtúra-útvonalat fejlesztettek ki, amelyek alternatívát kínálnak mindazoknak, akik nem szeretnének ezotériába fordított katolicizmustól átitatott tömegek társaságában gyalogolni és imával vacsorázni és kelni, hanem a természet csendjét és szépségeit élvezni és hüttékben társakra lelni. Az egyik útvonal Trieszttől vezet Monacóig – hosszában az Alpokon át (Via Alpinának hívják), a több tucatnyi francia távtúra egyikéről, a Pireneusokon átvezető GR10-esről, amelynek végén nem bűnbánó nagymisén, hanem termálfürdőben pihenhetjük ki a kéthónapos túrát, a németül olvasók a Spiegelben találnak beszámolót.

 

http://www.spiegel.de/reise/europa/wandern-durch-die-pyrenaeen-gr10-ist-eine-alternative-zum-jakobsweg-a-832521.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr394505848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása