Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Majdnem

2012. június 06. - szekularisfigyelo

Hogy valami pozitívat is írjunk a katolikus egyházról: Berlinben egy pap püspöki felszólításra lemondott hivataláról. A papot azzal vádolják, hogy a kilencvenes években szexuálisan molesztált egy akkor 16 éves fiút. A pap a püspöki hivatal szerint nem követett el bűncselekményt (állami ügyészség nem vizsgálódott), de súlyosan vétett a papi hivatal ellen.
De persze nem ilyen szép a világ: egy osztrák áldozat-platform egy negyven tételes listát küldött a püspököknek. A lista olyan papok nevét tartalmazza, akiket kiskorúak bántalmazásával vádolnak. A platform telefonos segélyszolgálatot működtetett, és az áldozatok egy része nem csak azt mesélte el, mit követtek el, hanem azt is, kicsoda. Az egyházmegyék rég tudnak ezekről a papokról, akik közt több korábban elítélt is szerepel, de a 40 főből 35 jelenleg is papi szolgálatban áll. 

http://www.morgenpost.de/berlin-aktuell/article106409979/Berliner-Pfarrer-tritt-nach-Missbrauchsvorwurf-zurueck.html via: http://hpd.de/node/13480

http://oe1.orf.at/artikel/306384 via: http://hpd.de/node/13486

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr914565789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása