Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Máltaiak inkognitóban

2012. december 17. - szekularisfigyelo

Látványos akcióba fogott a Máltai Szeretetszolgálat: nagyobb szupermarketek előtt reklámozhatják magukat önkéntes reklámhordozókkal, akik élelmiszereket gyűjtenek a rászorulóknak. Nem mindegyik önkéntesük van azonban tisztában azzal, hogy jótékonysági munkájával egy egyháznak kampányol – erről most győződhettem meg, amikor a hétvégi kaja megvásárlásakor egy ilyen önkéntesbe botlottam, akinek fogalma sem volt arról, hogy a katolikus egyház mögé állt be. Pedig bizony igen: a Máltai Szeretetszolgálat a Vatikánhoz hasonlóan hol vallási közösségként, hol államként működő, a 11. században a szentföld meghódítására és az odazarándokló keresztények katonai és logisztikai megsegítésére alapított Máltai Lovagrend szervezete, amely a Vatikán fennhatósága alá helyezte magát, és amelyet a Magyar Állam Semjén Zsolt KDNP-Minsizterelnök-helyettes kezdeményezésére másfél évvel ezelőtt külön törvény alapján egyháznak tekint, az azzal járó minden előjoggal. A katolikus egyház, bár ezt kifelé nem reklámozza különösebben, a jótékonysági intézmények legelső, minden segítségnyújtásnál fontosabb feladatának bevallottan a hittérítést tartja. Nemcsak az amerikai apácák lettek megdorgálva, amiért túl sokat foglalkoznak szociális munkával és nem fordítanak eleget a katolikus tanítások terjesztésére (a Vatikán maga nevesítette, hogy itt a fogamzásgátlás és az abortusz tiltásáért folytatott küzdelemre gondol), hanem az idén a Karitász is kikapott, mert nem foglalkozik eleget a hittérítéssel és szorosabb felügyelet alá helyezték.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr344968626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása