Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Önkormányzati iskolát az egyháznak?

2008. február 15. - szekularisfigyelo

A pécsi Belvárosi Általános Iskola pedagógusai és a diákok szülei tiltakoznak az ellen, hogy az önkormányzat átadja iskolájukat a katolikus egyháznak.

Az iskola Szülői Szervezete február 13-án sajtótájékoztatót tartott és közleményt adott ki, amelyben felkéri Tasnádi Péter polgármestert és a megyei jogú város közgyűlését, foglaljanak állást az ügyben (http://www.belvarosi-pecs.extra.hu/kozlemeny.htm, http://www.pecstv.hu/hir.tv?hid=29558). A jóhírű, nemzetiségi oktatást is biztosító iskola átadásának gondolata már 2007 elején is felmerült, amikor az egyházmegye néhány egyházi ingatlanért cserébe szerette volna megkapni az iskolát. A szülők és a pedagógusok közel 100%-a tiltakozott ez ellen, és 2007 áprilisában a közgyűlés az ingatlancsere ellen döntött.

A HVG úgy tudja, a Pécsi Püspökség azért szeretné megszerezni a 300 éve a város kelezésében lévő iskolát, ill. annak ingatlanját, hogy ezzel megoldja a szomszédos Szent Mór Iskolaközpont tornateremgondjait (http://hvg.hu/hvgfriss/2008.07/200807HVGFriss_335.aspx).

Az iskola aggodalmát minden bizonnyal csak fokozza, hogy az egyházmegye tavaly a szülők és a pedagógusok tiltakozása ellenére menesztette Uzsalyné dr. Pécsi Rita, a Szent Mór Iskolaközpont igazgatóját, egyik alapítóját. A volt igazgatónak a bíróság 2008 januárjában 5 millió forint végkielégítést ítélt meg, az ítélet ellen az egyházmegye nem fellebbezett (http://www.nol.hu/cikk/477681/).

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr53341924

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: relojes lotus revival 2018.02.07. 02:05:00

Több demokrata – liberális honatya is átigazolhat ma az ellenzékhez - softrapidshareorg
süti beállítások módosítása