Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A misebor mint forrás

2009. július 24. - szekularisfigyelo

Mint vírusforrás.

A sertésinfluenza néven elterjedt H1N1 vírus elérte az anglikán egyházat is. A canterbury és a yorki érsek körlevelet intézett a papokhoz, amelyben arra kérték őket, a járvány idejére függesszék fel a közös kehelyből való áldozást. Aki feltétlenül két szín alatt szeretne áldozni, annak számára a pap mártsa bele az ostyát a miseborba - és persze az áldozat bemutatása előtt fertőtlenítőszerrel mosson kezet. Van, ahol a békét jelképező mise alatti kézfogást már kihagyják. 
A katolikusoknak könnyebb dolguk van, mert náluk a nép amúgysem kap a miseborból, de ott is azt javasolják, az ostyát mindenképpen kézbe szolgátassa a pap, ahelyett, hogy a hívő nyelvére helyezné. A reformátusok is készek adott esetben kihagyni a miseboros kehely körbeadogatását, a dolog enélkül is érvényes. Legrosszabb esetben pedig felfüggesztik az élő misét vagy istentitszteletet és rádión vagy interneten közvetítik. 

http://edition.cnn.com/2009/HEALTH/07/23/swine.flu.church.wine/index.html
http://www.tagesanzeiger.ch/schweiz/standard/Kommt-die-Schweinegrippe-werden-Kirchen-geschlossen/story/21075725

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr311266666
süti beállítások módosítása