Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Jobb félni, mint megijedni?

2009. szeptember 14. - szekularisfigyelo

Még meg sem jelent, máris aggódnak egyesek Philip Pullman brit író új könyve miatt. A szerzőt már a magyarul Az úr sötét anyagai címen (eredetiben His Dark Materials)  megjelent fantasy sorozat miatt is támadták egyesek, mivel "keresztényellenes"-nek tartották (a sorozat egyessek szerint válasz C.S. Lewis keresztény Narnia-történeteire), és a 2007-ben a trilógia első része alapján készült, magyarul Az arany iránytű címen futó film vatikáni elutasítását határozottságában csak a Da Vinci kód elutasítása múlta felül.
A szerző új könyve csak jövőre tavasszal mutatják be. A könyv a szerző szavaival "egy történet arról, hogy lesz egy történetből történet". Az A jóember Jézus és a gazember Krisztus című könyv azonban ezt Jézus történetén mutatja be, amelyet a szerző szerint Szent Pál alakított olyanná, amilyennek ismerjük, és ezáltal máris kiváltotta a birminghami segédpüspök haragját. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr971376855
süti beállítások módosítása