Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Az antikrisztus

2009. szeptember 22. - szekularisfigyelo

Nem, most nem Barack Obama az - egyes ír fundamentalista katolikus csoportok az EU-ban látják a pogányság megtestesülését és erőteljes harcot folytatnak a hívők szavazataiért. Október másodikán újból szavaznak az írek a Lisszaboni Szerződésről. A szerződés hatékonyabbá teszi a döntéshozatalt, az európai együttműködés eddig nem szabályozott kérdéseit tisztázza (például az EU-ból való kilépés módját is, de a csatlakozási feltételeket is pontosítja), lehetővé teszi, hogy a tagállamok a "külvilág" felé közösen, szervezetten lépjenek fel, szabályozza a tagállamok kisebb körében szervezett szorosabb együttműködéseket, ezen kívül az EU mint szervezet is csatlakozik az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatához, és végezetül a szerződés felértékeli az Európai Parlament szerepét. 
  A közvéleménykutatók szerint egyelőre a szerződés melletti szavazatok vezetnek, de a fundamentalista katolikusok a finoman szólva is pontatlan állításoktól sem riadnak vissza, és többek között azt állítják, egy "igen" Írországot uniós provinciává tenné és engedélyezné az eutanáziát és az abortuszt (az ír polgárok Nagy-Britanniába járnak abortuszra) - annak ellenére, hogy az EU szavatolta az ír kormánynak, hogy az abortusz kérdése nemzeti hatáskörben marad. A katolikus egyház csak mostanában szólalt fel a szerződés mellett, sokak igen hangos nemtetszése mellett, amit egy jezsuita atya azzal kommentált, hogy nincs min csodálkozni, elvégre harminc éve hagyják garázdálkodni a fundamentalista katolikusokat. 

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,650415,00.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr421400394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása