Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Német egyházak kivásárlása

2009. október 26. - szekularisfigyelo

A Humanisták Szövetsége felkéri az új szövetségi parlamentet, hajtsák végre az egyházak kivásárlásának alkotmányban rögzített kötelességét.
A német evangélikus és katolikus egyházak évente 500 millió eurónyi járadékot kapnak a tartományoktól hitéleti tevékenységük finanszírozására (az egyházi intézmények által nyújtott egészségügyi, szociális és oktatási szolgáltatásokért fizetett közpénzek természetesen más kategóriába tartoznak), holott már a Weimari Alkotmány kimondja állam és egyház szétválasztását, és az erre vonatkozó rendelkezések átkerültek az 1949-es alkotmányba is. A rendelkezések értelmében nem az állam dolga az egyházak eltartása, viszont az állam feljogosítja őket, hogy tagjaiktól adót szedjenek, és egy egyszeri összeggel kivásárolja magát a régi kötelesség alól. Ennek megvalósítására immár 90 év állt rendelkezésre, és a német humanisták szerint eljött az idő, hogy a német parlament meghozza az ehhez szükséges törvényeket. 

http://hpd.de/node/8039

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr361473728
süti beállítások módosítása