Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kötelező katolicizmus

2010. január 11. - szekularisfigyelo

Az állam világnézeti semlegességére hivatkozva kérte egy nürnbergi szülőpár három évvel ezelőtt a feszület eltávolítását általános iskolás lányuk tanterméből, illetve - alternatívaként - azt javasolták, más világnézetek jelképei is kerüljenek fel a falra. 
Akkoriban néhány beszélgetést követően a béke kedvéért inkább lemondtak követelésükről, és a tanítónő is igyekezett vallási tekintetben semleges órákat tartani. Az ősszel azonban a kislány új tanítót kapott, aki napi két imára is kényszerítette a gyerekeket, így a szülők újból megkeresték az igazgatót. Néhány hónapig folyt a levelezgetés, amely során az is javasolták a szülőknek, írassák át lányukat máshova - holott az illetékes hatóságok szerint az egész városban nincsen feszületmentes állami iskola. Karácsony után az iskola végül beadta derekát, és a vonatkozó törvénynek megfelelően (amely egy korábbi, 1995-ös alkotmánybírósági ítélet nyomán úgy rendelkezik, ha a szülők kérik, el kell távolítania feszületet a tantermekből) a karácsonyi szünet végére eltávolítják a vallási jelképet a tanteremből. 

http://www.taz.de/1/politik/deutschland/artikel/1/sieg-gegen-den-kruzifixwahn/
via www.hpd.de

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr941662359
süti beállítások módosítása