Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szórakoztató Vatikán

2010. február 05. - szekularisfigyelo

Összeesküvéselméletekre mindig jó a Vatikán, még egy Dan Brown sem kell hozzá. Most éppen egy katolikus újságíró kicsinálása kapcsán. 
A Vatikán maga természetesen tartja magát a jól bevált stratégiájához: egyetlen szót sem, így az elméletgyártás az olasz újságokban folyik. Az intrika áldozata az 58 éves Dino Boffo, az olasz katolikus püspöki konferencia L'Avvenire című napilapjának immár volt főszerkesztője, aki néhány hónapja lemondani kényszerült, miután a Silvio Berlusconi-féle Il Giornale napilap példátlan sárdobálást intézett ellene. Ezek után nem kicsit csodálkozott a köz, amikor a minap együtt vacsorázott az áldozat és a tettes, Vittorio Feltri, az Il Giornale főszerkesztője, aki időközben bocsánatot kért. Utóbbi állítólag egy hamisított iratnak ült fel, amely szerint Boffó közismert homoszexuális és rendőrségi ügyei voltak. Az iratot állítólag egy teljesen hiteles, katolikus intézményi forrás juttatta el Feltrinek, aki neveket persze nem mondott, de így is beindult a hozzáértők fantáziája. Az egyházbarát Giuliano Ferrara a vatikáni lap, az Osservatore Romano főszerkesztőjében, Tarcisio Bertone vatikáni államtitkár személyében találta meg a bűnöst. A motivációt illetően még találgatnak: a Vatikán vajon meg akarta-e leckéztetni a túl független olasz püspöki kart, vagy mégis Boffónak a Berlusconi erkölcstelen életvitelét bíráló vezércikke váltotta-e ki a haragot. - Szóval nem unatkoznak olasz földön. 

http://derstandard.at/1263706757953/Intrige-gegen-Chefredakteur-Verschwoerungsgeruechte-irritieren-den-Vatikan

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr761732407
süti beállítások módosítása