Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Lemondás nyolcezerért

2010. április 24. - szekularisfigyelo

Felajánlotta lemondását Walter Mixa augsburgi püspök, aki némi tagadás után végül elismerte, hogy lelkiatyai szerepben pofozta a helyi katolikus nevelőotthonban élőket (köztük többen bíróság előtt tett esküvel egyenértékű nyilatkozatban mondták el, ami velük történt - többek között ököllel, bottal verte őket arcba). Kiderült az is, hogy az otthont fenntartó egyházi alapítvány pénzéből olyan műtárgyakat is beszerzett, amelyek nem a gyerekeket szolgálták (a műtárgyak egyikét tízszeres áron vásárolta egy a bajor-vatikáni kapcsolatokat elősegítő személytől, de amikor előléptették, az alapítvánnyal vásároltatta meg magának a püspöki gyűrűjét is). 
A dolog további szépséghibája, hogy ezek az "alapítványi" pénzek az államtól származtak: az egyház ugyanis az otthonban ellátottak után kapta ezeket, normatív támogatásként. 
És Németországban sem a hívők egyházadójából fedezik a püspöki béreket, hanem az államkasszából, így Mixa püspöknek az állami költségvetés terhére folyósítják majd a havi 8000 eurós (több, mint havi kétmillió forintos) személyi nyugdíját. 

Egy enyhén szatirikus kommentár hozzá (németül): 

 

http://www.augsburger-allgemeine.de/Home/Nachrichten/Bayern/Artikel,-Bischof-Mixa-reicht-Ruecktrittsgesuch-beim-Papst-ein-_arid,2126819_regid,2_puid,2_pageid,4289.html
http://magazine.web.de/de/themen/nachrichten/panorama/10285468-Mixa-bekommt-Geld-vom-Steuerzahler,page=0.html

via www.hpd.de
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr791946385
süti beállítások módosítása