Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ideális program

2010. április 28. - szekularisfigyelo

A briteknek kissé sajátos humoruk van, és ezt igen komolyan veszik. Így eshetett meg, hogy az amúgy sem csendes időkre eső, őszre esedékes (és kissé tisztátlan körülményű, ugyanis az sem egyértelmű, hogy a pápa akkor most államfőként vagy vallási vezetőként utazik, a pénzügyi háttérről nem is beszélve) utazás minisztériumi előkészítése során egy ifjú köztisztviselő, hm, "alternatív" programjavaslatot dolgozott ki, amelyet nemcsak, hogy továbbküldött, de állítólag még az illetékes aktába is bekerült, mint "hivatalos" irat. Igaz, ráírták, hgoy az irat bizalmasan kezelendő, mert igencsak elszállt ötleteket is tartalmaz. 
A program olyasmiket tartalmazott, hogy abortuszklinika megnyitása, AIDS-klinikák támogatása, az óvszerhasználattal kapcsolatos revideált álláspont bejelentése, a "Benedek" óvszermárka piacra dobása, beszéd az egyenlőségről, de a legfrissebb sebekre is rátapintott: a pápa hozzon létre segélyvonalat bántalmazott gyereknek, küldje a szexuális visszaélésekkel megelőzésével kapcsolatos továbbképzésre a püspököket, illetve jelentse be, hogy ezentúl kirúgat minden gyermekbántalmazót. 
Az ügyből először kisebb diplomáciai bonyodalom lett, de aztán a brit miniszterek bocsánatot kértek (amúgy is sok mostanában a konfliktus a törvényhozás és az egyház között, mert ez utóbbi igyekszik befolyásolni a törvényalkotást), és mindannyian úgy látták, jobb nem felfújni a dolgot. 
Abban a bizonyos aktában egyébként nemcsak "program" szerepelt, hanem egy olyan listát is, amely a pápalátogatást kedvezően, illetve kedvezőtlenül viszonyuló (netán tiltakozó) szervezeteket és személyeket tartalmazza. Utóbbin természetesen szerepel (Richard Dawkins mellett, aki ilyenkor nem hiányozhat) a Nemzeti Szekuláris Társaság is, amely azt indítványozta, hogy a vallási program költségeit maga a katolikus egyház fedezze. 

http://www.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01623/pope2_1623149a.jpg
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/7628752/Ministers-apologise-for-insult-to-Pope.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr901957791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása