Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vitás ökuméné

2010. május 20. - szekularisfigyelo

A második német ökumenikus imanap keretében kisebb keresztény-keresztény teologikus belvita kerekedett. Történt ugyanis, hogy a naptármódszer szakértőinek az imanapot épp a fogamzásgátló tabletta ötvenedik születésnapjára sikerült időzíteniük. Ennek alkalmából (pontosabban: ezt a két alkalmat összekapcsolva) a müncheni miasszonyunk templomában (katolikus) mondott beszédében a nemrég egy ballépése (ittas vezetés - az, hogy német viszonylatban is luxusautónak számító Phaetonnal, kevésbé nyerte el a közfigyelmet) miatt önként lemondott evangélikus ex-egyházvezér, Margot Kässmann többgyermekes anya ugyanis azt mondta, a tabletta Isten ajándéka, hogy a női termékenység csodája ne csapjon át átokba és lehetővé tegye a félelemtől mentes szeretetet és a felelős szülőséget. 
Ezt a rendezvény záró sajtótájékoztatóján a fő katolikus, a német püspöki kar elnöke, Robert Zollitsch fontosnak tartotta a leghatározottabban visszautasítani, mondván, a tabletta nem Isten ajándéka, és az egyház álláspontja ebben a kérdésben egyértelmű. 

Szóval akkor most legalább ismét emlékeztettek minket, mennyire egy a kereszténység. 

Az ötnapos rendezvény amúgy 26 millió euróba került, ebből legalább tízet állami forrásokból kaptak. 

http://www.open-report.de/artikel/Zollitsch+widerspricht+Käßmann%3A+Pille+nicht+von+Gott/58219.html
http://blasphemieblog.wordpress.com/2010/05/15/veranstalter-kirchentag-groser-erfolg/#comments

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr312016571
süti beállítások módosítása