Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hagyományok és vallás

2010. június 13. - szekularisfigyelo

Nem mindig férnek jól meg egymás mellett a nemzeti hagyományok és a művészet. Az állami iskoláknak eddig is tiltották a zenei nevelést Iránban, és legújabban az 1,1 millió diákot tanító magániskolák számára is betiltották a zenét, mert ez ellenkezik a vallással. Azokat az iskolákat, amelyek szembe mennek a törvénnyel, bezárják, az igazgatókat pedig eltiltják foglalkozásuktól. A tilalom a hagyományos iráni hangszerekre is vonatkozik. 
Közben másfél milliárd dollárt különítettek el a fiatalok erkölcsösebb viselkedésének elősegítésére, és egységes szabályozást dolgoznak ki az egyetemisták által viselendő ruházatra. Az egyik orvosi egyetemen nemrég megszigorították az előírásokat, így tilos a körömlakk, a szandál, a háromcentisnél magasabb sarok és a hegyes cipőorr, a nőknek kötelező a térd alá érő ballonkabát sötét színekben, a férfiaknak pedig a laza nadrág és a hosszú ujjú ing. 

freethinker.co.uk/2010/06/03/why-do-muslims-hate-music/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr572072505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása