Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Eszmecsere katolikus módra

2010. június 15. - szekularisfigyelo

Egy amerikai civil szervezet konferenciát szervezett a nők elleni erőszakról, tíz másik szervezettel együttműködve. Meghívtak rá egy egyetemi tanárt is, aki vállalta a felkérést és örült a lehetőségnek, hogy eszmét cseréljen. A civil szervezet azonban nem egészen független - egy katolikus női rendhez tartozik, és az apácák kénytelenek voltak visszamondani a meghívást. Ők ugyanis annak ellenére hívták meg Charlotte Brunch, a Rutgers Állami Egyetem oktatóját, hogy szakmai pályafutását tanulmányozták, így tudniuk kellett, hogy Brunch akkor is kiáll a nők önrendelkezési jogáért, amikor ez egy nem kívánt terhesség megszakítását jelenti. Az apácákra azonban abortuszellenes aktivisták és az egyházmegye konzervatív szárnya nyomást gyakorolt addig, amíg kénytelenek voltak arra kérni az előadót, ne vegyen részt a tanácskozáson, hogy a helyszínt biztosító katolikus lányiskola és az egyházmegye ne vonja meg a rendezvény támogatását. 
Brunch sajátos iróniát lát abban, hogy épp egy nők elleni erőszakkal kapcsolatos konferenciát szervező nőket akadályoznak meg abban, hogy megválasszák beszélgetőpartnereiket. 

www.siawi.org/article2023.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr772072313
süti beállítások módosítása