Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vallásszolgálat

2010. július 26. - szekularisfigyelo

Egy angol város, Stroke-on-Tent tanácsa irányelveket tett közzé iskolái számára a ramadán kezelésére. Azt javasolják az iskoláknak, a böjti hónap alatt, amelynek idején a vallási előírásokat követő muszlimok hajnaltól napnyugtáig böjtölnek (és éjszaka bepótolják), a vallásosabbak vizet sem isznak, a még vallásosabbak pedig nyálukat is kiköpik, ahelyett, hgoy lenyeljék, ne tartsanak úszásoktatást, nehogy a gyerekek véletlenül vizet nyeljenek, és a szexuális felvilágosítást se a tanévnek erre a szakaszára időzítsék. Az éjszakai étkezések csökkentik a gyerekek koncentrációs készségét, így a felmérőket, dolgozatokat is érdemes úgy időzíteni, azzal a céllal, hogy a vallásos muszlim gyerekek ne érezzék magukat hátrányban.
A brit humanisták szóvivője, Terry Sanderson teljesen aránytalannak tartja a javaslatokat, amelyek gyakorlatilag egy kisebbség előírásait erőltetnek rá mindenkire. Ophelia Benson, a Butterflies and Wheels szerkesztője azonban arra is rámutat, hogy az iskolának nem dolga vallási előírások betartását behajtani a gyerekeken, főleg, amikor olyan, egészségesnek nem nevezhető dolgokról van szó, mint az egész napos szomjazás. Az sem épp jó ötlet, hogy erősítsük azt a nézetet, hogy a víz lenyelése kockázatos dolog.

www.butterfliesandwheels.org/2010/a-high-risk-of-swallowing-water/
www.bbc.co.uk/news/10596808


A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr172171538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása