Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Buli mint objektív rossz

2010. augusztus 19. - szekularisfigyelo

Három héttel ezelőtt 12 ember halt meg a németországi Duisburgban egy tömegpánik következtében. A salzburgi katolikus segédpüspök együttérzésének azonban korlátai vannak: a halottak ugyanis bulizni mentek, ezért, mint kifejtette, minden együttérzés mellett is tovább kell gondolni a dolgot: az ilyesféle bulikon való részvétel ugyanis, amellett, hogy taszító látvány, "objektíven nézve egyfajta lázadás a teremtés és az isteni rend ellen, bűn, és felhívás a bűnre!".  
A szerencsétlenség egyébként a rossz szervezés következménye: a helyszín, egy korábban rendező pályaudvarnak használt terület csupán 250 ezer ember befogadására volt képes, míg a bulira egy millió embert vártak. Ami még nagyobb baj, hogy csak egyetlen, szűk aluljárón keresztül volt megközelíthető - így történhetett, hogy a tömegpánik halálos áldozatokkal járt. A segédpüspök mintha összekeverné az egyetemes szeretet jegyében indított "Love Parade"-et a homoszexuálisok (pontosabban LMBT) önmagukért való kiállásként  rendezett Christopher Street Parade-del (a katolikus gondolkodásban a nemi szerepek lazább keverése valóban súlyos lázadásnak minősül, de egy technopartin való részvételre ezt a címkét aggasztani még ebben a paradigmában is némi túlzásnak tűnik). 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr162222998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása