Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Menedékjogot vallásüldözötteknek

2010. augusztus 23. - szekularisfigyelo

Három német nagyváros, Nürnberg, Erlangen és Fürth szabadgondolkodói nyílt levélben fordultak az ENSZ új vallásügyi jelentéstevőjéhez, Heiner Bielefeldthez, és felhívták figyelmét arra, hogy nem csak a vallási hovatartozás, hanem a valláshoz nem tartozás is emberi alapjog. Azt szeretnék elérni, hogy az új jelentéstevő, egy erlangeni professzor támogatja őket abban a törekvésükben, hogy a német állam nemcsak a felekezeti hovatartozás, hanem a felekezeten kívüliség miatti üldözést is ismerje el a menedékjog megadásának szóló döntés során. A tavasszal egy egyedi esetben erre már sor került: több szervezet összefogásával sikerült megakadályozni egy volt muszlim menedékkérő hazatoloncolását Iránba, ahol nyíltan vállalt hitehagyottsága miatt halálbüntetés várt volna rá. 

gbs-erlangen.blogspot.com/2010/07/offener-brief-humanistisch.html
blasphemieblog.wordpress.com/2010/08/20/osterreich-„volksanwaltschaft-der-atheisten/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr522237595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása