Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Mennyit szabad hazudni a gyereknek?

2010. szeptember 10. - szekularisfigyelo

Nagy-Britanniában épp magasra csapnak a hullámok az oktatás körül: egy olyan törvénytervezet van előkészítés alatt, amely lehetővé tenné a vallási közösségek által fenntartott iskolák feltétel nélküli állami finanszírozását. Vallásszabadság címszó alatt az egyházi iskolák eddig is számos kedvezményt élveztek, sőt, kialakultak nagyon is zárt közösségek, de most már az is kérdésessé vált, hogy az államilag finanszírozott iskoláktól a továbbiakban megkövetelik-e majd a legalapvetőbb tudományos sztenderdek betartását. Már most is vannak szülők, akik kivonják gyermekeiket a tudásszerzés alól - persze a szexuális felvilágosításról van szó, ahol különböző színezetű vallásos szülők azt nehezményezik, hogy tinédszer gyermekük fogamzásgátlásról és homoszexualitásról hall, és felmentést kérnek gyermekeiknek. Most az a kérdés, hogy egyáltalán megkövetelik-e az iskoláktól, hogy az adott szentkönyv tartalmán kívül egyébbel is foglalkozzanak a gyerekek. 
Nagy-Britanniában mindenesetre még nem dőlt el végleg, hogy vége-e a tudásalapú társadalomnak; számos szekuláris szervezet küzd a gyerekek információszerzési jogaiért, köztük persze Richard Dawkins is, akinek videóját "Erdélyben" (a virtuális Erdélyben) is megtekinthetitek (persze angolul): 

czikatihamer.ro/2010/09/07/a-valasztas-szabadsaga-de-a-kie-videoval/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr832284762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása