Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kápolnába került a kereszt

2010. szeptember 19. - szekularisfigyelo

Csütörtök hajnalban meglepetésszerűen eltávolították a varsói elnöki palota előtt álló, sok vitát kiváltó és a lengyeleket állam és egyház viszonyáról elgondolkodtató keresztet, amelyet a cserkészek állítottak fel a szmolenszki repülőbalesetben elhunyt elnök emlékezetére. A keresztet - ahogyan azt már régóta szerették volna - egy közeli kápolnába helyezték. 
Az elnök szóvivője közölte, hogy az áldatlan állapot fenntartása tovább csorbította volna az állam és az egyház tekintélyét. Az egyház üdvözölte a kereszt áthelyezését és azt javasolja, a keresztállítók vigyék magukkal a keresztet a tervezett szmolenszki zarándoklatukra. A balesetben elhunyt egyik állami vezető, a titkosszolgálatok koordinátorának hozzátartozója viszont fel van háborodva. 

derstandard.at/1284594436487/Kaczynski-Kreuz-vor-Praesidentenpalast-entfernt

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr622306336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása