Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Megszerettetési stratégiák

2010. szeptember 26. - szekularisfigyelo

A brit katolikusok feje, Vincent Nichols (aki korábban a pápa befogadási ajánlatát pontosítva felhívta a figyelmet, hogy a katolicizmus nem önkiszolgáló bolt, hanem minden tanítását el kell fogadni)  westminsteri érsek pásztorlevelében azt javasolja felebarátainak, sűrűbben vessenek keresztet és gyakrabban mondják "Isten áldjon"-t embertársaiknak. A pápa látogatása olyan áldást adott, amely lehetővé teszi, hogy a brit katolikusok magabiztosabban kimutassák méltóságukat és hangsúlyozzák hitüket, például azzal is, hogy úton-útfélen közöljék a bajban lévő nem-felebarátokkal, hogy "imádkozom érted". 
A Butterflies and Wheels kommentátora, Ophelia Benson meg is jegyezte, hogy valóban zseniális ötlet a hit másokra erőszakolásával, udvariatlan, öntelt és tolakodó viselkedéssel igyekezni másokat megnyerni. Kommentárja hozzászólásaiban lehet ötletelni a tolakodás udvarias visszautasításával, itt pedig ugyanezt lehet megtenni magyarul.  

www.butterfliesandwheels.org/2010/scattering-blessings/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr622324416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása