Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Alkotmányellenes adókedvezmény

2010. szeptember 28. - szekularisfigyelo

Az Amerikai Humanisták Szövetsége a legfelsőbb bírósághoz nyújtott be keresetet, mert Arizona állam adótörvényei sértik az állam vallási és világnézeti semlegességét. Ez utóbbi tiltja, hogy vallási tevékenységek állami juttatásokban részesüljenek, és ezzel összefüggésben azok az egyházi szervezetek, amelyek közpénzekből nyújtanak közszolgáltatásokat, szolgáltatásaikat vallásilag semleges módon kell, hogy nyújtsák. 
Arizona államban ezzel szemben levonható az adóból olyan szervezeteknek nyújtott adomány, amely ezt az adományt ösztöndíjakra használja fel - úgy, hogy vallási alapon válogathatnak a pályázók, illetve azok között a magániskolák között, amelyeknél fel lehet használni az ösztöndíjat. Az elmúlt években az adómentes jótékony adomány 80%-a egyházi magániskoláknál kötött ki. 
 

www.iheu.org/arizona-shouldnt-use-tax-dollars-fund-religious-education-says-american-humanist-association 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr382321302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása