Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szekuláris EU-platform

2010. november 14. - szekularisfigyelo

Sophie in 't Velt európai parlamenti képviselő szervezésében képviselőcsoport alakult, amelynek célja az alapvető emberi jogok biztosítása az EU-ban, különös tekintettel a vallási és világnézeti szabadságra, illetve a szólásszabadságra. Ahhoz, hogy biztosítani lehessen a különböző vallásos és nem vallásos életvitelt választó személyek egyenlő bánásmódját és egyenlő beleszólását az EU ügyeibe, elengedhetetlen, hogy az EU és szervei világnézeti tekintetben semlegesek maradjanak.
Az EU működéséről szóló (lisszaboni) szerződés egyik paragrafusa szabályozza a vallási és világnézeti szervezetekkel való konzultációt. Annak ellenére, hogy ez a rendelkezés egyenlően kezeli a vallásos és nem vallásos szervezeteket, a valóságban az egyházak, szervezett vallások most is erőteljes lobbitevékenységet fejtenek ki az EU különböző intézményeinél és bejáratosak a döntéshozókhoz is. 

politicsreligion.eu/
www.frei-denken.ch/de/2010/11/eu-parlamentarier-bringen-sakulare-politik-online/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr352448322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása