Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Akit kivizsgálnak

2010. november 17. - szekularisfigyelo

Miközben elég csúnya dolgok történtek a katolikus egyházban világszerte és az ember azt gondolná, a vezetés minden erejét arra fordítja, hogy ezeket tisztázza és a következtetéseket levonva olyan intézkedéseket tesz, amelyek megakadályozzák, hogy egy bántalmazó pap újból gyerekek közelébe kerüljön, kiderül, hogy azért másra is van energiájuk: alapos egyházi kivizsgálás indult az USA-ban működő, nem elzártan élő női rendek ellen. Ezek a mindenféle szociális munkát végző, a legszegényebbeknek és legelesettebbeknek segítő közösségek ugyanis a Vatikánnak túl modernek, túl feministák, nem viselnek egyenruhát, és vannak köztük, akik egyházi reformokat sürgetnek, sőt, a nők pappá szentelését is helyeselnék. 314 női rendet fognak vizsgálni, először azzal az indokkal, hogy meg akarják állapítani, miért csökken a belépők száma és milyen az apácák életminősége. A célkeresztbe került rendek véleménye szerint az utánpótlás hiánya aligha tekinthető olyan bűnnek, amely egy ilyen alapos kivizsgálást indokolná, és arra utaltak, hogy egy maréknyi ultrakonzervatív apáca sürgette az ellenük való fellépést. Az illetékes érsek végül bevallotta, hogy többről van szó: "modern válság"-ól beszélt, mert a rendi nők átvettek egy világi kultúrát és feladták a hagyományos vallásos gyakorlatot. Ahelyett, hogy az uralkodó halálkultúrával szemben alternatívát kínáljanak, hozzáidomultak, és ezzel elapadtak a felszentelt, térítő életet forrásai, és oka a krízisnek még egy bizonyos feminista szellem is. 

www.dradio.de/dkultur/sendungen/religionen/1312031/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr562448491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása