Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ír nők

2010. december 22. - szekularisfigyelo

Európában az Európai Unióval össze nem keverendő Európa Tanács strasbourgi bírósága az emberi jogok letéteményese. A strasbourgi testület most három nő Írországgal való vitája végére tett pontot. A három asszony az abortuszt a katolikus egyház nyomására tiltó ír törvények következtében kénytelen volt külföldre utazni. Egyikőjük egészségét a terhesség veszélyeztette, és míg a másik két nő esetében a bíróság úgy ítélte meg, elfogadható, hogy külföldön kényszerültek elvégeztetni a műtétet, a harmadik esetben arra kötelezte az Ír Államot, megfelelő rendelkezésekkel biztosítsa, hogy akinek egészségét a terhesség veszélyezteti, az - az egészséghez és a magánélethez való jog sérthetetlensége alapján, amelyet maga az ír alkotmány is biztosít - hazai kórházban is elvégeztethesse az abortuszt. 
Az egyik nő a rák egy ritka formájában szenved és betegsége kiújulásától tartott, de Írországban nem talált olyan orvost, aki határozott állást foglalt volna az állapota és állapotossága kockázatait illetően. 

www.secularism.org.uk/ireland-must-change-law-to-make.html
www.irishtimes.com/newspaper/breaking/2010/1216/breaking11.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr542526924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása