Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vihar

2010. december 22. - szekularisfigyelo

Európa egyik legkisebb államának törvényeibe is bele óhajt szólni a katolikus egyház: Liechtensteinről van szó, a Ausztria és Svájc közé ékelődő 35 ezres lakosságú fejedelemségről. Az ország lakói a melegházasság ügyén estek egymásnak a lapok olvasói leveleit közlő rovataiban, a huszonöt fős parlament és a kormány ugyanis lehetővé szeretné tenni a melegek számára is, hogy párkapcsolatukat hivatalossá tegyék. Nem így a lakosság konzervatívabb fele, és persze a katolikus egyház. A helyi püspököt még vagy húsz éve helyezték át Liechtensteinbe, miután a szomszédos svájci Churból konzervativizmusa miatt polgári engedetlenségi mozgalommal kiutálták. Szerinte a homoszexuális párkapcsolat "objektív súlyos bűn", amelynek állami elismerése valóságos botrány lenne, mondván, egyedül a házasság intézménye a jövő záloga. Marco Büchel síversenyző ellenben megjegyezte, a homoszexuálisokat nem szabadna megvetni, és talán abba kéne már hagyni a képmutatást is: 60%-os válási arány mellett a házasság minden más fölé helyezése kevéssé meggyőző. 

www.tagesanzeiger.ch/ausland/europa/Wegen-der-HomoEhe-ist-in-Liechtenstein-der-Teufel-los/story/13043855

A püspök úr: 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr452527042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása