Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Rossz hit

2010. december 31. - szekularisfigyelo

A brit New Humanist év végi negatív versenyt szokott hirdetni, amelyen közönségszavazat alapján a vallásos hittel kapcsolatos leghülyébb kijelentés a nyerő. Az idei rangsor:

A győztes: Sheikh Maulana Abu Sayeed, a brit saria-tanács elnöke, aki kifejtette, hogy házasságon belül nincs nemi erőszak - a feleség akarata elleni szex legfeljebb udvariatlanság a férj részéről. 
Dobogós még: Hodzsatoleszlam Kazem Szedighi, aki a földrengést a nők nem eléggé visszafogott öltözkedésére vezette vissza, és
Ann Widdecombe, aki a kreacionista Noé bárkája parkot értékes oktatási helyszínnek tartotta. 
Negyedik helyre Károly trónörököst szavazták, aki szerint a mai bajok forrása a lélek mély belső krízise. Alig néhány szavazattal maradt le tőle 
Warsi baronesz, az első muszlim felsőházi tag, aki közölte, hogy az új kormány vallásos lesz ("will do God"). 
Hatodik helyre került a Terry Jones lelkész, az elvetélt amerikai Korán-égető. 
Őt követte Walter Kasper bíboros, aki arról lett híres Angliában, hogy agresszívan ateista harmadik világbeli országnak nevezte a pápa vendéglátóját. 
Utolsó helyre pedig Tony Blair volt miniszterelnök sógornője lett. A katolikussá vált miniszterelnök katolikus feleségének testvére muszlimnak ment, amit a szavazók valószínűleg simán röhejesnek tartottak. 
 

newhumanist.org.uk/2460/bad-faith-awards-2010

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr552526833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása