Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Összpontosítás a munkára

2011. január 25. - szekularisfigyelo

Az USA tagállamaiban általános az a szokás, hogy valami imaféleséggel nyitják a törvényhozás üléseit. Mivel az ország vallásilag is sokszínű, a törvényhozásnak pedig értelemszerűen egyiknek sem szabad kedveznie, az imának is felekezetileg semlegesnek kell lennie, ami nem mindig egyszerű. A hawaii szenátusnál panaszkodtak is, hogy ezek a nyitó imák gyakran keresztény színezetűek, ami nincs rendjén. A szenátus most úgy döntött, inkább teljesen felhagy ezzel a gyakorlattal, hiszen legfőgg kötelességül az alkotmányos elvek tiszteletben tartása.
Keresztény csoportok ugyan tiltakoztak, de az állam vallási és világnézeti semlegessége felett őrködő civilek sem hagyják magukat.

www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2011/01/21/AR2011012104791.html
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr172606519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása