Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Jótékony egyházak

2011. február 03. - szekularisfigyelo

Bár egyesek lebizniszegyházazzák a kisegyházakat, mások pedig úgy gondolják, a vallás sokkal inkább korlátozóan hat az emberi életvitelre, mintsem felszabadítóan, ez koránt sincs feltétlenül így.
Egy német kocsmáros példának okáért kimondottan emberbarát megfontolásból zsidó-keresztény egyházat alapított. Segíteni szeretne ugyanis embertársain. Azokon, akiket kirekesztettek. - Egyháza immár négyszáz tagot számlál, a Schleswig-Holstein tartományban élő kocsmáros egyháza pedig templomi menedékjogot biztosít a mára mindenhonnan kiebrudalt dohányosoknak. A különböző anyagok égetése számos vallási közösségben fontos szerepet játszik, utal az újdonsült egyházalapító a precedensekre. A katolikusoknál a tömjén tölti be ezt a szerepet, keleti vallásokban a füstölő. Az ő egyháza azoknak szeretne helyet adni, akik a térdreborulástól idegenkednek és ehelyett inkább egy sör és egy cigi mellet folytatnak mélyenszántó eszmecseréket.
A tartományi hatóságok egyelőre nem akarnak kötélnek állni, de a kocsmáros az Európai Emberijogi Bíróságra is hajlandó elmenni, ha vallásszabadságában korlátozzák.

Az egyházi élet kiemelt védettsége Magyarországon is menedéket jelenthet. Itt azokon segíthet az egyházalapítás, akik háromszáz fősnél nagyobb beltéri, illetve ezer fősnél nagyobb kültéri összejövetelt szerveznének. Ezekre ugyanis Pintér Sándor belügyminiszter készülő rendelete szerint csak akkor nem kell engedély, ha a gyülekezési jog hatálya alá esnek, illetve ha választási, egyházi vagy családi rendezvényről van szó. 

www.welt.de/politik/article1554612/Wirt_gruendet_Kirche_fuer_Zigarettenliebhaber.html
via: brightsblog.wordpress.com/2011/02/03/raucherkirche-jesus-was-a-fucking-smoker/
hirszerzo.hu/belfold/20110203_Pinter_szorakozohely_hatosagi_engedely_di

És akkor egy kis bónuszzene:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr292636889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása